Από 14 έως 21 Μαρτίου 2022 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας η δράση: “Από το Γυμνάσιο στο Λύκειο: Ατενίζω το μέλλον διερευνώντας επαγγελματικούς ορίζοντες”. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων της Γ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις δυνατότητες εκπαίδευσης που τους προσφέρονται στους διαφορετικούς τύπους Λυκείου φοίτησης, ώστε να οδηγηθούν στη σωστή τελική επιλογή. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ενημερώσεις- συναντήσεις:

  • Διαδικτυακή ενημέρωση μέσω Webex από το 2ο ΕΚ Πάτρας και τον εκπαιδευτικό κύριο Σοφιανό Αριστοτέλη σχετικά με τη δομή και λειτουργία των ΕΠΑΛ, τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, τους τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ του νομού Αχαΐας , τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
  • Δια ζώσης συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των μαθητών/τριών από την υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε Νομού Αχαΐας εκπαιδευτικό κυρία Πετράτου Νικολέτα αναφορικά με τη δομή και λειτουργία των ΓΕΛ, τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ομάδων Προσανατολισμού, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως η ενημέρωση επεκτάθηκε και στη σύγκριση μαθημάτων ΕΠΑΛ – ΓΕΛ και των προσφερόμενων δυνατοτήτων του κάθε τύπου Λυκείου.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την υποβολή ερωτημάτων από τους μαθητές/τριες προς τους προσκεκλημένους εκπαιδευτικούς καθώς και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου ανατροφοδότησης, το οποίο επιμελήθηκε η ομάδα των εκπαιδευτικών που οργάνωσε τη δράση.

Ευχόμαστε στους μαθητές/τριές μας να προχωρήσουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή τύπου Λυκείου, ώστε να θέσουν τα θεμέλια για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση ανάλογη των κλίσεων και ενδιαφερόντων τους!!!