Στις 13 Απριλίου 2022, ημέρα Τετάρτη οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεσολόγγι στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος και ειδικότερα των γνωστικών αντικειμένων της Ιστορίας και των Φυσικών Επιστημών.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το θεματικό Μουσείο Άλατος που βρίσκεται στην καρδιά της Αλυκής Τουρλίδας, πάνω στην ακτογραμμή του Ιονίου Πελάγους στο δήμο Μεσολογγίου. Με τη διαδραστική  ξενάγηση των υπευθύνων του Μουσείου, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για την παραδοσιακή ασχολία των Μεσολογγιτών, για την καλλιέργεια και συγκομιδή του αλατιού, γνώρισαν τους πολύχρωμους κρυστάλλους αλατιού από όλο τον κόσμο, τις 14,000 εντυπωσιακές χρήσεις του αλατιού στην καθημερινότητά μας και τη συλλογή των 1.500 αλατιέρων από το 1.800 έως σήμερα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν τον κήπο των Ηρώων στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου. Σε αυτό τον  δεντρόφυτο χώρο βρίσκονται  69 μνημεία Ελλήνων, Κυπρίων και Φιλελλήνων αγωνιστών, οι οποίοι διέθεσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την  ανεξαρτησία της πατρίδας μας κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Τέλος, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί  περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης του Μεσολογγίου, όπου είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να κοινωνικοποιηθούν.  Εν κατακλείδι, οι γνώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές/τριες από αυτή την επίσκεψη σε συνδυασμό με τη χαρά,η οποία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι η διδακτική διαδικασία είναι πιο αποτελεσματική, όταν στηρίζεται στο βίωμα και την εμπειρία.