Στο πλαίσιο της δράσης: «Από το Γυμνάσιο στο Λύκειο: Ερευνώ, πληροφορούμαι, καταστρώνω το σχέδιο της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας»,που υλοποιείται στο σχολείο μας κατά το τρέχον έτος, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ τάξης, στις 8 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη, παρακολούθησαν ημερίδα για το ναυτικό επάγγελμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον  χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και διοργανώθηκε από το τμήμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τον Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΣαπουνήΕυριβιάδη της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.

Αρχικά, ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας, κος Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί του Λιμενικού παρουσίασαν στους /στις μαθητές/τριες μας τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη θάλασσα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, τις δυσκολίες και τους κινδύνους που εγκυμονούν, τις απολαβές που έχει ο εργαζόμενος και τις σπουδές που απαιτούνται για να εξασκήσει κάποιος/α συγκεκριμένο ναυτικό επάγγελμα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και στη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε δόθηκαν από τους αρμόδιους απαντήσεις στις απορίες τους. Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.